Računalniško izobraževanje in novice

Imate nov telefon? Tukaj je 5 korakov za lažji prenos podatkov

phone_clone_1.jpg

Nov telefon prinaša same dobre stvari: hitrost, eleganco, boljšo kamero. Številne izboljšave, ki vam bodo olajšale življenje. Preden pa lahko nov telefon začnete uporabljati, se morate soočiti z napornim postopkom nastavljanja, prenašanja aplikacij, prenašanja podatkov, personalizacije … Razen, če ste kupili Huaweijev pametni telefon, ki vse to naredi namesto vas.

Poznate občutek odpiranje škatle novega pametnega telefona? Skrbno izbran, da se prilega vašemu stilu, eleganten ali športen – želite, da bi ga lahko kar takoj začeli uporabljati. Preden pa vaš novi telefon resnično postane vaš, je potrebno prenesti vse aplikacije, fotografije in kontakte, ki jih uporabljate in nastaviti vse tako, kot vam ustreza.

Android omogoča prenos seznama aplikacij ter kontaktov (če ste vpisani z Googlovim računon), svoje fotografije ali glasbo pa lahko prenesete med dvema telefonoma s pomočjo vašega računalnika. Prenašanje stvari, kot so vaša SMS in MMS sporočila, seznama klicev in osebnih nastavitev pa zahteva zelo specifične aplikacije tretjih proizvajalcev. Te aplikacije ne naredijo celotnega procesa samo še bolj kompliciranega in časovno potratnega, ampak odprejo resna vprašanja o varnosti vaših osebnih in drugih občutljivih podatkov.

Rešitev teh težav je aplikacija Phone Clone, ki je na voljo lastnikom Huaweijevih naprav in celoten zamuden ter naporen postopek poenostavi na nekaj klikov. Aplikacija ne omogoča le prenosa podatkov med Huaweijevimi telefoni, ampak podpira tudi telefone drugih znamk in operacijskih sistemov. Kako jo torej uporabiti?

Prvi korak: prenesite aplikacijo

Imate dva telefon, starega in novega, kajne? Prenesite aplikacijo Phone Clone na obeh – najdete jo v trgovini Google Play, če v iskalnik vtipkate “Phone Clone”.

Drugi korak: povej aplikaciji, kateri od telefonov je nov

Po tem, ko se aplikaciji preneseta in naložita, na novem telefonu v aplikaciji izberite “New phone (receive)” in na starem, seveda, “Old phone (send)”.

Tretji korak: povežite telefona

Na starem telefonu izberite ime naprave na katero boste kopirali podatke. Aplikacija na novem telefonu bo telefon spremenila v dostopno točko na katero se bo povezal stari telefon. Vse kar morate storiti sedaj je, da vtipkate geslo na starem telefonu (geslo vidite na zaslonu novega telefona).

Četrti korak: kaj boste prenesli?

V tem koraku morate izbrati vse stvari, ki jih želite prenesti s starega na nov telefon. Prenesete lahko dokumente, fotografije, glasbo, video posnetke, SMS ter MMS sporočila, zgodovino klicev in seveda tudi vse vaše aplikacije.

Peti korak: počakajte nekaj minut in uživajte

Ste pritisnili gumb “Send”? Potem si privoščite odmor in si skuhajte kavo. Ko se vrnete, bo vaša nova igrača pripravljena z vsem kar potrebujete. Brez vseh skrbi.

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje prijaznosti do uporabnika. Strinjate se, da spletno mesto še naprej uporabljate.

Politika zasebnosti strani